Termeni si condiții

Site-ul 1Stmedica.ro este proprietatea companiei 1ST MEDICĂ SRL , cu sediul în București, Calea Rehovei 266-268, corp 2, et.2 birou 12D telefon: 0735813173, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/3954/2020, având codul fiscal nr. RO 28254874, e-mail: contact@1Stmedica.ro

Prin utilizarea site-ului https://1Stmedica.ro sau al oricărui alt serviciu oferit pe site, se consideră că aţi citit, înţeles şi acceptat integral termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului. Administratorul site-ului va depune toate eforturile în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, societatea precizează că imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerentă structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă societatea face eforturi de a prezența informațiile cele mai relevante.

Definiții generale:

CUMPĂRĂTOR – persoană fizică sau juridică ce plasează o Comandă.

VÂNZĂTOR – 1ST MEDICĂ SRL, societate cu sediul în București, Calea Rehovei 266-268, corp 2, et.2 birou 12D telefon: 0735813173,  înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/3954/2020, având codul fiscal nr. RO 28254874, e-mail: contact@1Stmedica.ro.

Produse și  Servicii – orice produs sau serviciu, care urmează a fi furnizate respectiv prestate de către VÂNZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI.

COMANDĂ – un document electronic prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și Servicii și să facă plata acestora.
CONTRACT – o comandă valida, confirmată de către Vânzător.

SPECIFICAȚII – toate specificațiile și/sau descrierile Produselor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresa de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Bunuri și Servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achizitionezela momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitată de timp stabilită de către Vânzător.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Preț de Vânzare” reprezintă contravaloarea Bunului, pretinsă și solicitată de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului/Utilizatorului, evidențiată corespunzător acestora în pagină de produs din Site, respectiv în eticheta de prezentare pentru produsele expuse în Showroom-uri. Vânzătorul poate afișa distinct, într-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferenței dintre Prețul de Vânzare și PRP și/sau diferența valorică ori procentuală dintre Prețul de Vânzare și Prețul Tăiat. Prețul de Vânzare este valabil în limita stocului disponibil al Bunului/Serviciului.

Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumpărătorul este de acord cu formă de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe site.

Vânzătorul va informa în scris Cumpărătorul, înregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii.

Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implică o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii pe site-ul www.1Stmedica.ro de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesită o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.

Comandă se consideră valida numai după confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător.

În lipsa unei confirmări exprese din partea Vânzătorului, prezențele termene și condiții generale de vânzare vor stă la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător, precum și documentele fiscale și de însoțire ale mărfii (Factură și Avizul de însoțire al mărfii).

Obiectul Contractului – îl constituie vânzarea BUNURILOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

Prețul Contractului – îl constituie prețul vânzării Produselor respectiv prestării Serviciilor, cuprins în comandă validată prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, SOCIETATEA atenționează asupra faptului că există cazuri în care, că urmare a unor disfuncționalități ale SITE-ului sau erori, prețul afișat pe SITE poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l în cuprinsul confirmării comenzii. Prețul include TVA.

Modalități de plată – plata prețului Contractului poate fi efectuată printr-una dintre următoarele modalități, în funcție de opțiunea clientului: plata online cu card de credit/debit (card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplină securitate, fără a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzacții); ordin de plată (în baza facturii proforme emise de către Vânzător în contul RO08BTRLRONCRT00E1440702; ramburs la livrare către curier/ Poștă).
Incasările în numerar, modalitatea de plata cu numerar la livrare pentru persoane fizice nu vor putea depăși 5000 lei/persoană iar pentru persoanele juridice nu vor putea depăși 1000 lei/persoană cu TVA.
Cardurile acceptate la plată pentru plățile făcute online sunt cele emise sub siglele VISA, VISA Electron, MASTERCARD, Maestro. Pentru asigurarea securității tranzacțiilor, 1ST MEDICĂ SRL folosește platforma PayU. Pentru finalizarea corectă a tranzacției, Cumpărătorul trebuie să furnizeze codul cardului format din 16 cifre, dată de expirare și ultimele 3 cifre de pe verso. Indiferent de valută existentă în cont, tranzacțiile se fac în LEI, la cursul de schimb al băncii Cumpărătorului. Pentru detalii poate fi acccesată platforma https://românia.payu.com. Procesarea datelor de pe card se face exclusiv de platforma PayU. 1ST MEDICĂ SRL nu solicită și nu stochează detalii privind cardul Cumpărătorului.

Plata prin ordin de plată se face doar în baza facturii proforme emise de Vânzător, în urmă confirmării comenzii, în contul: RO08BTRLRONCRT00E1440702, deschis la Banca Transilvania.

Livrarea Produselor – livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Cumpărător în formularul de comandă, utilizând modalitatea de livrare aleasă în momentul înregistrării comenzii. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului și sunt ambalate în condiții corespunzătoare pentru livrare. Vânzătorul, în cazul în care nu poate execută Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre această indisponibilitate, urmând că sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 15 de zile calendaristice. În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare, Vânzătorul va anunță Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunță unilateral contractul, fără că acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

Livrarea produselor se va face conform politicii de transport și retur, afisate pe site

Vânzătorul va depune eforturi rezonabile în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site cu privire la disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor comercializate.

 1. Politică de returnare

Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunta la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, cu suportarea cheltuielilor de returnare. Cumpărătorul este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele a căror returnare prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsa, certificate de garanție lipsa, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face în cel mult 14 de zile de la retur. EXCEPȚII:

 • contractele de prestări servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat la cunoștință de faptul că își va pierde dreptul de retragere în acest caz ;
 • furnizarea de produse confecționate după specificațiile cerute de Cumpărător ;
 • furnizarea de produse susceptibile a se deteriora sau a expiră rapid ;
 • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
 • furnizarea de produse al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care 1St Medică SRL nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de returnare
 • produsele livrate prin personal autorizat la domiciliul consumatorilor, conform solicitării exprese de la aceştia.
 1. 4. Drepturi de autor

Conţinutul site-ului este proprietatea https://1Stmedica.ro şi a companiilor partenere care vor fi citate că sursă de conţinut şi nu poate fi preluat, difuzat, vândut sau revândut decât cu acordul scris al 1St Medică SRL.

 1. Garanții

Vânzătorul acordă garanţie care începe de la dată receptionarii produselor de către Client, dacă nu e specificat altfel, astfel:

– dispozitive medicale – 24 luni (pentru deficienţe calitative);
– accesorii aferente dispozitivelor medicale – 3 luni.

Pe această perioadă, dacă deficienţele nu sunt imputabile Cumpărătorului, Vânzătorul îşi asumă responsabilitatea reparării sau înlocuirii produsului pe cheltuiala să.

Orice reclamaţie va fi însoţită de dovadă plății, factură fiscală şi certificatul de garanţie. În termenul de garanţie Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea gratuită, într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului cu deficienţe calitative, dacă aceste deficienţe nu sunt cauzate de nerespectarea de către Cumpărător a instrucţiunilor de utilizare şi întreţinere. În funcţie de disponibilitatea producătorului şi de locul unde a fost fabricat produsul, Vânzătorul îşi va impune să repare sau să înlocuiască produsul, pe durata garanţiei într-un termen maxim de 30 zile. Produsul înlocuit beneficiază de aceeaşi garanţie că şi un produs nou. Defectele apărute în termenul de garanţie că urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de către un serviciu specializat se repară gratuit.
Durata medie de utilizare a dispozitivelor este de 5 (cinci) ani, iar la accesorii de 12 luni.

 1. Forță majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

 1. Legea aplicabilă – jurisdicția

CONTRACTUL este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care această nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competențe din București.